Seneste nyt fra Thy Erhvervsforum

I denne måned afholder vi en masse spændende arrangementer og kurser, hvor fokus er på alt lige fra patenter og designbeskyttelse til energibesparelser, menneskelig udvikling og iværksætteri:

– ‘Beskyt din idé og styrk din konkurrenceevne’ – den 10/9 kl. 14.00-15.15

Til dette arrangement vil du få værdifuld indsigt i patent-, design- og varemærkebeskyttelse, IPR-beskyttelse, som du kan bruge til at sikre, at dine egne produkter ikke bliver kopieret. Efterfølgende er der mulighed for individuel rådgivning og sparring. Arrangementet er gratis. Tilmeld dig arrangementet senest den 6. september på info@thyef.dk.

– ‘Virksomheder og mennesker i udvikling’ – den 19/9 kl. 15.00-18.00

Med baggrund i ordene ‘fornyelse’, ‘energi’ og ‘nærhed’ kan du høre spændende oplæg fra bl.a. Thisted Bryghus og sexolog, Joan Ørting, om virksomheder og mennesker i udvikling. Arrangementet er gratis. Tilmeld dig arrangementet senest den 13. september på info@thyef.dk.

– ‘En krone sparet er mindst lige så god som en krone tjent’ – den 26/9 kl. 17.30-19.00

Alle detailhandlere og andre interesserede inviteres til et inspirerende informationsmøde omkring sparemulighederne på energiområdet inden for fx belysning, opvarmning, køling m.v. Arrangementet er gratis. Tilmeld dig arrangementet senest den 16. september på info@thyef.dk.

– Iværksætterkursus – den 16/9, 23/9, 30/9 og 7/10 kl. 18.30-22.00

Mange går med drømmen om at starte selvstændig virksomhed, men hvad kræver det, hvordan med moms og skat, og hvordan fanger du dine kunders opmærksomhed? Alt dette og meget mere kan du få svar på, når vi i samarbejde med Morsø Erhvervsråd afholder iværksætterkursus over fire aftener. Hver aften er der et nyt fokus: din rolle som iværksætter – hvad skal jeg med en revisor – forsikringer, a-kasse, skat/moms m.v. – salg.

Det er lige meget, om du allerede har startet virksomhed, eller om du blot går med drømmen. Alle er velkomne. Prisen for disse fire inspirerende aftener er kun 480 kr. Vil du blive klogere på iværksætteri og møde andre ligesom dig, så tilmeld dig iværksætterkurset på per@thyef.dk.

Hanstholm Havn forventer snarlig finansieringsafklaring

Svaret fra Transportministeriet lader vente på sig, men de positive signaler fra staten tolker Hanstholm Havn som et udtryk for, at en afklaring er lige om hjørnet. På den baggrund forventes en samlet finansieringsplan for havneudvidelsens første etape fremlagt for byrådet i den nærmeste fremtid.

Klik og læs pressemeddelelsen fra Hanstholm Havn.

Arbejder du med lokale fødevarer? Så kom med i nyt netværk!

Foreningen Regional Madkultur Thy-Mors har på kort tid fået 18 medlemmer bestående af producenter og spisesteder i Thy og Mors, der gerne vil arbejde for at få flere lokale fødevarer på menukortet, produktudviklet nye fødevarer og skabt større afsætning. Første netværksmøde er den 11. september, og melder du dig ind inden da, kan du nå at være med fra starten.

Klik her og læs mere på www.modstjernerne.dk og kontakt evt. netværkskoordinator Jeanette Lund, hvis du vil høre mere: jl@jeanettelund.dk // tlf. 21 69 73 31.

Energirenovering – gevinst privat og lokalt – den 25/9 kl. 15.00

Et informativt arrangement med fokus på økonomi og energirenovering. Hør bl.a. ingeniør Morten Hajn fra Insero Energy fortælle om husejeres mulighed for en positiv ændring i deres rådighedsbeløb, husets øgede konkurrenceevne på markedet og selvfølgelig den stærkt øgede komfort som resultat af en energirenovering.

Klik her, hvor du kan læse mere og tilmelde dig arrangementet.

Gør ren fornuft til sund vane – hygiejneugen 2013

God hygiejne stopper smitte, men både håndvask, gode køkkenvaner og rengøring skal læres og øves mange gange, hvis du skal sikre færre sygedage for både kolleger, familie og venner. Hygiejneugen, som finder sted i uge 38, er arrangeret af Rådet for Bedre Hygiejne.

Hvis din arbejdsplads, institution el.lign. har lyst til at bakke op om hygiejneugen med små indslag, så kontakt Gitte Aas på gaa@thisted.dk. Til de hurtige er der mulighed for at få gratis plakater, klistermærker m.m.

Medlemskab i Thy Erhvervsforum

Vi håber, at I alle vil opfordre andre virksomheder til at tegne et medlemskab i Thy Erhvervsforum. Vi varetager det lokale erhvervslivs interesser og står altid parate til et besøg hos interesserede virksomheder.

Vi har fokus på iværksætterrådgivning, vækstprogrammer, udvikling og innovation, så vi sammen kan skabe vækst i Thy.

Husk også, at du som medlem er meget velkommen til at kigge ind, hvis du har en idé eller andet, du gerne vil drøfte.

Med venlig hilsen

Thy Erhvervsforum

Thy Erhvervsforum servicerer lokale virksomheder med rådgivning, information og inspiration!